| Home | Pohjoismaisia kirjahe… »

Hyviä kotimaisia kirjoja

04 04 11 - 11:30 Listallinen hyvää suomalaista luettavaa, omasta subjektiivisesta vinkkelistäni tarkasteltuna. Osaa kutsuisin jopa klassikoiksi, jollei se olisi monelle liian raskas leima kannettavaksi ja yllättävän monelle lukijalle syy jättää kirja hyllyyn.

Päivittelen litaniaa sitä mukaa kuin tarvetta ilmenee.


Myrskyluoto-sarja - Anni Blomqvist
Saaristolaiselämää vuosisadan vaihteesta. Myrskyjä merellä ja pään sisällä, selviytymistä kutakuinkin kaikesta. Alkuja ja uusia alkuja. Blomqvistin kieli on suoraa ja yksinkertaista, kuten elämä kaukaisella luodolla.

Kalevala - toim. Elias Lönnrot
Aivan liian moni pitää Kalevalaa pelottavana. No, onhan se merkitykseltään ja ulkoisilta arvoiltaan aivan eri sfääreissä kuin muut tällä listalla olevat teokset, mutta minulle Kalevala oli helposti ja halulla lähestyttävä, innostava elämys. Villi ja vapauttava!

Kelokämppä - Jorma Ollikainen
Kotimaisen eräkirjallisuuden mestarin todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin perustuva teos. Keskellä Lapin korpea asuu sivistyksen taakseen jättänyt äijänkutale, joka kutsuu itseään Keisariksi. Miehen mielenliikkeet ovat vähintäänkin originellejä ja parran takaa kihisee viekas nauru. Aitoa Lappia, aitoja ihmisiä.

Juhannustanssit - Hannu Salama
Kaikkea muuta kuin pölyttynyt aikakautensa kohukirja. Kokolle, viinalle, hielle ja vanhalle tanssilavalle tuoksuva kertomus Juhannuksesta, elämästä, nuoruudesta, tärkeydestä ja turhuudesta. Kuuluisaa jumalanpilkkakohtaa ei nykylukija edes huomaa.

Simpauttaja - Heikki Turunen
Turusen esikoisromaani. Maaseuturomantiikkaa ja sattuvaa dialogia, alkoholia ja aviorikoksia, rikasta ja hersyvää kieltä.

Johannes Angelos - Mika Waltari
Konstantinopolin piiritykseen vuonna 1453 sijoittuva, Waltarin tiivistunnelmaisin eepos. Mahdoton jättää kesken.

Klaani - Tauno Kaukonen
Kesäinen kasvukertomus ja perhedraama. Sammakoiden suku on käännekohdassa; jatkaako nuori Aleksanteri isänsä ja setiensä viitoittamaa rikollisuuden polkua, vai alistuuko hän yhteiskunnan sääntöihin? Maanläheinen, tunteikas teos.

Puhdistus Sofi Oksanen
Kirja, joka näyttää ja ei näytä tekijältään. Ihmisen nahka on halpaa niin sosialistisessa Virossa, kuin nykyisessä Euroopassakin. Vahva teos, joka pitää hyppysissään loppuun asti, vaikka toivonpilkahduksia onkin lähes turha odotella. Used tags: , , , , , , ,
No comments


Trackback link:

Please enable javascript to generate a trackback url

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

The request below is necessary to fight spam in the comments. Sorry for inconvenience. (Suomeksi: Ole hyvä ja kirjoita tähän kenttään sana OTSEP takaperin. Tämä käytäntö on tehokas konsti taistella kommenttispammia vastaan.)
 

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
 

Esittely

Welcome to timo.herd.fi!

The image in the header is © Andreas Reinhold.

Arkisto

01 Huh - 30 Huh 2011
01 Tou - 31 Tou 2011

Viimeisimmät kommentit

Linkit

Herd.fi - Herd family site
About Poland in Finnish
Selected net videos

English
Underdogs - the #1 old games site reborn
BoardGameGeek - the essential board games site
Hattrick - online football management game

Finnish - Suomeksi
jut.tuu.fi - tuoreimmat uutisotsikot
Über-teksti-tv - YLE Teksti-TV 2.0
Vastapallo - laadukasta jalkapalloasaiaa
Lautapeliopas - lautapeleistä suomeksi
Salimania - suomalainen salibandyportaali
SalibandyAreena - salibandyuutisia
Avokatsomo - salibandyblogi

Hae!

Jutskat

Powered by Pivot - 1.40.4: 'Dreadwind'
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed